Teemu Tuominen 18.4.2017 4 min read

Siirrettävän betoniaseman talvieristys

Yleistä

Betoniaseman talvieristyksen tehtävä on varmistaa katkeamaton tuotanto säästä riippumatta ympäri vuoden. Se parantaa myös työympäristön mukavuutta ja sekä huolella suunniteltu, että toteutettu talvieristys tuo merkittäviä säästöjä lämmityskustannuksissa.

Moduulirakenteisissa siirrettävissä betoniasemissa talvieristykseen ja- varusteluun käytettävät resurssit ja aika on karsittu pois. Työ on jo kertaalleen tehty asematoimittajan tehtaalla. Tällä saadaan tiputettua yksi merkittävä työvaihe pois ja ennen kaikkea tuotanto aloitettua nopeammin betoniaseman uudessa määränpäässä. Talvieristeet ovat kiinteä osa aseman rakenteita.

Tecwill-siirrettävä-betoniasema-talvivarustelu-eristys_1

Löytyykö talvivarusteluvaiheelle aikaa betoniaseman siirtoprojektissa

Usein rakennusprojekteissa juuri aikataulut asettavat haasteita. Päivämäärä, jolloin valmisbetonitoimitusten pitäisi alkaa, on annettu ja tähän on sitouduttu. Tärkeää on päästä aloittamaan tuotanto nopeasti. Betoniaseman siirtoprojektille on luotu projektiaikataulu eikä yllätyksille tai odottamattomille ja aikaa vieville työvaiheille ole kysyntää.

Lähes poikkeuksetta kevät, kesä ja syksy ovat valmisbetonituotannon kulta-aikaa ja asemasiirrot tapahtuvat talvisin. Talvellakin tuotanto olisi saatava ”tulille” mahdollisimman pian. Huolellisen talvivarustelun tekeminen kylmissä ja kosteissa työmaaolosuhteissa on aikaa vievää, mutta siitäkään ei voida tinkiä. ”Oliko liian kylmä yö? Monen aikaan saadaan ensimmäiset autot matkaan betoniasemalta?"

Nämä ovat kysymyksiä, joita kukaan valmisbetonitoimittaja ei halua miettiä.

Tecwill-siirrettävä-betoniasema-talvivarustelu-eristys_2

Tarkista ja vertaa, hahmota kokonaiskustannus

  • kuinka minimoit kylmäsillat rungon ja ulkoilman välillä
  • asennusten laatu, tiiviys ja työnjälki
  • tehdäänkö varusteluvaihe työmaalla ”polven päällä ” vai lämpimissä olosuhteissa tuotantohallissa
  • eristepaneelien paksuus
  • lämmitysjärjestelmän teho ja tämän hyötysuhde lämmityskustannuksiin
  • onko vesiventtiilit, putkistot ja letkuvedot lämpöeristetty valmiiksi, johon on helppo liittyä vai rakentaako putkimies nämä paikan päällä.
  • lisäaineletkujen talvieristys tankkien ja vaa`an välillä
  • siirtyvätkö talvivarusteet osana aseman runkorakenteita vai joudutaanko ne purkamaan pois siirron ajaksi aiheuttaen lisäkuljetuksia
  • talvivarusteet kiinteä kustannus osana asemainvestointia vai kuinka asennuskustannukset jaetaan työmaalla (autonosturi, henkilönostimet, työvoima, aikataulu)

Tecwill-siirrettävä-betoniasema-talvivarustelu-eristys_3

 

Lue lisää siirrettävästä betoniasemasta »

Jäikö vielä kysyttävää? Ota yhteyttä Teemu Tuomiseen joko puhelimitse 010 830 2914 tai lähetä hänelle viesti.

 

avatar

Teemu Tuominen

Area Sales Manager (Sweden, Norway & Denmark)

+358 10 830 2914